Како Да Се Најде Прифатлива Здравствено Осигурување Во Конектикат

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


Конектикат жители може да се најде прифатлива здравствено осигурување за своите деца преку HUSKY План. HUSKY е акроним за Здравствена заштита за Неосигурените Деца и Млади. HUSKY нуди осигурување за децата од семејства со ниски приходи. HUSKY нуди две опции. Дел А за семејства чии приходи се вклопува во долниот квалификуван приход граница и Дел Б за деца од семејства кои заработуваат над лимитот. 1. За децата да се квалификува тие мора да бидат: На возраст под 19 и да Живее во државата Конектикат. Приходи Ограничување: Приходите ниво варира во зависност од бројот на лица во домаќинството. За пример, семејство на 2 мора да заработи помалку од $20,535 може да се квалификува за Husky На. Сепак, семејство на 2 заработка помеѓу $25,327 и $32, 171 ќе се квалификува за Husky Б. 2. Покривање На Трошоците: Husky Дел: Трошоците за покривање може да варираат од слободно да се минимални во зависност од приходите Husky Дел Б: Премии се базира на приходи. За пример: семејството на две заработуваат над $41,070 ќе се наплаќа група премија го оценувате кои се движат од $158 да $230 месечно за секое дете. Тие, исто така, ќе биде предмет на ко-плаќања. 3. Покриеност Предвидени: HUSKY Дел: Покриеноста е сеопфатна вклучувајќи превентивна заштита, како што е добро дете посети, пренатална и immunizations. Сите овие се покриени во целост. Планот обезбедува за одреден број на посети годишно, во согласност со препораките на Американската Академија за Педијатрија. Повеќето во пациент-лекар и болничка заштита е опфатена е целосно покриени. Во прилог HUSKY обезбедува 100% покриеност за стоматолошки испити, x-зраци пломби и потребната грижа за забите. HUSKY Дел Б: Покриеноста е да се спореди со HUSKY Дел, сепак ниска ко-плаќања и deductibles се применуваат. Вкупен ко-плати (обично $5) и deductibles се разликуваат во зависност од приходите на ниво на HUSKY Плус нуди покриеност за оние деца со однесувањето и посебни интензивни физички потреби. Ве молиме погледнете го нашиот препорачува осигурување сајтови за да заштедат пари и да се добие подобра покриеност. Како Да Се Најде Прифатлива Здравствено Осигурување Во Конектикат


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ How To Find Affordable Health Insurance In Connecticut

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]